Масі Найєм: Це не справжня війна

    101

    Війна можлива в тій державі, де рівень знань критичної маси населення дуже низький. Якби таке відбулося в іншій цивілізованій країні, то громадськість обурювалася несправедливістю до військових, ветеранів та інвалідів війни. Натомість у критичної маси українського населення немає бажання добиватися справедливості.

    Таку думку під час інтелектуально-політичного шоу «Гра У Класику» з Сергієм Рахманіним» (щопонеділка о 22:00 на телеканалі ZIK) висловив учасник АТО, юрист Масі Найєм.

    «Мені було соромно не піти на війну, адже я знав, що там гине багато молодих хлопців. Проте повернувшись звідти, я вже точно знаю, що це – не справжня війна. Я точно знаю, що там є військові-професіонали, які можуть за декілька днів змінити весь хід війни. Ці люди дуже героїчні, сміливі, але не мають мотивації. Вони зневірилися у політиках, які почали війну, але не хочуть її продовжувати», – розповідає учасник АТО Масі Найєм.

    Офіцер зазначив, що в українських командувачів немає реальних відомостей про те, що дійсно відбувається на передовій, і що треба робити.

    «Чітких завдань як не було, так і немає. Адже у держави не існує чіткої стратегії, як вести цю війну. Натомість людей кидають на вірну смерть. Якби це цинічно не звучало, але кожен померлий громадянин України на війні – це 600 тисяч гривень, тобто за ці гроші можна захистити багатьох військових. Чітка стратегія у військовій справі має бути обов’язково, а оскільки її немає – держава несе великі збитки, втрачаючи не тільки значні кошти, а й, що більш важливо, своїх громадян», – каже учасник АТО.

    До того ж, те, що відбувається на Мінських переговорах, українцям ніхто точно не розповідає. Населення не розуміє, чого конкретно добиваються переговірники.

    «Моя особиста думка, що сьогодні немає бажання завершити цю війну у тих, хто фактично є її керівниками. До того ж, дуже багато людей відчувають, що не можуть вплинути на державу. Але ситуацію можна змінити, й українці мають все для цього. Потрібно думати і використовувати свої права як громадянина, зокрема, читати закони, використовувати їх для відстоювання своїх прав. Адже зараз настав такий момент, коли думка громадськості є важливішою, ніж навіть рішення суду, оскільки судова система країни себе давно дискредитувала», – наголосив Масі Найєм.



    • інші новини