Зеленський підписав закон про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ

    7

    Президент України Володимир Зеленський офіційно підписав законопроєкт №11507, який включає Сили безпілотних систем до окремих родів військ Збройних сил України. Підписаний документ було повернуто на сайт Верховної Ради 16 вересня.

    3 вересня Верховна Рада проголосувала за ухвалення законопроєкту, який підтримали 294 народні депутати. Цей крок став продовженням стратегії, розпочатої 6 лютого, коли було оголошено про створення нового роду військ у складі українських Сил оборони – Сил безпілотних систем.

    Згідно з наказом міністра оборони України від 10 червня 2024 року, командувачем новостворених сил призначено полковника Вадима Сухаревського. Йому допомагатиме начальник штабу Роман Гладкий, який, втім, викликає певні суперечки через підозри у державній зраді та наявність російського громадянства у його дружини.

    На третьому році повномасштабної війни Україна активно нарощує виробництво далекобійних дронів. Основна мета – удари по нафтопереробних заводах, аеродромах та об’єктах логістики рф. Українські журналісти повідомляють, що дрони, які зараз розробляються, здатні досягати навіть Москви та Санкт-Петербурга.

    У 2024 році Україна планує виробляти тисячі далекобійних безпілотників, що значно розширить можливості української армії в боротьбі з агресором. Водночас вже активно працюють близько 10 українських компаній, що спеціалізуються на розробці дронів великої дальності.



    • інші новини