Дощі та грози накриють частину України: прогноз погоди на 14 вересня

    208

    У суботу, 14 вересня, частину України очікують дощі, місцями – сильні зливи та грози. Такі прогнози оприлюднив Укргідрометцентр.

    На заході країни, у Вінницькій та Одеській областях, прогнозують хмарну погоду з помірними дощами вночі та значними опадами вдень. Очікуються також грози, які можуть супроводжуватися сильними вітрами. Температура в цих регіонах коливатиметься від +13 до +18 градусів вночі та від +18 до +23 вдень. Особливу увагу слід звернути на Карпати та Закарпаття, де синоптики прогнозують інтенсивні дощі протягом всієї доби, з температурою від +11 до +16 градусів.

    На решті території України погода буде значно спокійнішою – мінлива хмарність без значних опадів. У північних та центральних областях можливі невеликі дощі вночі, але вдень прогнозується суха погода. Температура тут варіюватиметься в межах +14 +19° вночі та +24 +29 вдень, на південному сході – до +31 градуса.

    У Київській області очікується мінлива хмарність. Вночі місцями можливі незначні дощі, однак вдень погода буде сухою. Температура повітря вночі становитиме від +14 до +19 градусів, а вдень підніметься до +24 +29. У самому Києві нічна температура коливатиметься в межах +16 +18 градусів, вдень – від +26 до +28.

    На всій території країни переважатиме південно-східний вітер із швидкістю 7-12 м/с. В окремих регіонах можливі пориви вітру до 15-20 м/с, що варто врахувати, особливо в умовах негоди на заході України.



    • інші новини