Екологічні збитки на Луганщині перевищили 550 млрд грн через дії росіян

    11

    Росіяни завдали колосальної шкоди довкіллю Луганщини, сума збитків перевищила 550 мільярдів гривень. Ці дані надані Луганською обласною військовою адміністрацією (ОВА).

    Унаслідок війни на Луганщині були серйозно пошкоджені як природні ресурси, так і екосистеми. Забруднення повітря, водних ресурсів, лісів та земель набули катастрофічних масштабів, що потребує величезних витрат для відновлення.

    Згідно з оцінкою Державної екологічної інспекції у Луганській області, найбільші збитки пов’язані із засміченням земель. Їх оцінюють у 314,2 мільярда гривень.

    Найзначніші екологічні втрати сталися через масштабні лісові пожежі, що завдали шкоди на 234,2 мільярда гривень. Ліси були або знищені вогнем, або серйозно пошкоджені, що не тільки позначилося на екосистемі регіону, а й створило проблеми для майбутнього відновлення.

    Окрім лісових пожеж, значних втрат зазнали й інші природні ресурси регіону. Пожежі газових і нафтових продуктів принесли збитків на 324,7 мільйона гривень, тоді як інші пожежі — ще на 49,2 мільйона гривень.

    Також не можна оминути увагою засмічення водних об’єктів, яке завдало збитків на 4,2 мільярда гривень. Це створює серйозну загрозу для водопостачання та життя регіону.



    • інші новини