Майкл Дуглас: “Українська культура заслуговує на глобальне визнання”

    288

    Американський актор і продюсер Майкл Дуглас наголосив на важливості української культури та відзначив мужність українців, яка вразила весь світ. Про це він заявив під час виступу на культурній платформі “Україна відкрита світу”, повідомляє Укрінформ.

    Майкл Дуглас підкреслив, що час, проведений в Україні, ще більше зміцнив його переконання у важливості української культури. Він зазначив, що українська культура заслуговує на глобальне визнання, і про неї слід знімати фільми.

    “Коли є правильна ідея, цікава історія, то її варто показувати світові. Американці вже звикли до фільмів із субтитрами, тому якщо є хороший сценарій, продюсери знають, що це правильний шлях”, — сказав Дуглас.

    Він також звернув увагу на те, як багато сценаріїв створюється на кіностудіях, щоб реалізувати лише один проєкт, що підкреслює важливість ретельної підготовки в кінематографії.

    За словами актора, за подіями в Україні ретельно стежать у США, а стійкість і мужність українців викликають захоплення. Дуглас наголосив на тісному зв’язку між культурою та демократією, зазначивши, що українська боротьба за свободу також є боротьбою за демократію.

    “Свобода — це мистецтво, а мистецтво — це культура, яка лежить в основі наших країн. Хочу, щоб ви знали, що світ захоплюється вами”, — додав Дуглас.

    Майкл Дуглас також висловив надію, що Україна продовжуватиме поширювати свою культуру на міжнародній арені. Він зазначив, що українські митці заслуговують на те, щоб їх творчість побачив світ.

    “Хочу бачити, як більше українських митців виходять на глобальну арену. Ви заслуговуєте на це, адже Україна — це вражаюча країна”, — підкреслив актор.

    На завершення, актор висловив сподівання, що Україна отримає далекобійну зброю, яка допоможе змусити путіна задуматися про наслідки війни.

    “Думаю, що питання надання далекобійної зброї буде вирішене, і це змусить пана путіна переосмислити свої дії”, — зазначив Дуглас.



    • інші новини