Українець встановив рекорд за кількістю заявок про пересування ворожої техніки на окупованих територіях

    293

    Один з українців, використовуючи чатбот єВорог, надіслав рекордні 347 заявок про пересування ворожої техніки на тимчасово окупованих територіях. Це досягнення стало можливим завдяки ефективній роботі платформи “народної розвідки”, що дозволяє кожному громадянину допомагати у боротьбі з ворогом.

    Міністерство цифрової трансформації України в Telegram-каналі відзначило, що “народна розвідка” показує неймовірні результати. За 2,5 роки повномасштабної війни українці понад 628 тисяч разів скористалися чатботом єВорог, надсилаючи цінні дані про місцезнаходження ворожої техніки.

    “Кожна ваша заявка має таку ж цінність для Сил оборони, як і дані від розвідки, безпілотників чи супутникових знімків”, — підкреслюють у повідомленні.

    Міністерство цифрової трансформації наводить приклад, коли українські військові потребували інформації про місцезнаходження системи РЕБ (радіоелектронної боротьби). Завдяки збору даних через єВорог, користувач із Запорізької області надав необхідну інформацію, і вже наступного дня РЕБ було знищено.



    • інші новини