Airbus показала можливості марсохода для забору ґрунту

    52

    Компанія Airbus Defence and Space показала можливості чотириколісного марсохода для забору ґрунту. Про це повідомляє видання European Spaceflight.

    У публікації розповідається про трирічні випробування різних конструкцій роверів у кар’єрі біля Лейтон-Баззарда в Бедфордширі (Великобританія) та нещодавнє завершення однієї з тритижневих тестових кампаній.

    «Під час тестування чотириколісний марсохід під назвою Codi проїхав кар’єром і зупинився за десять сантиметрів від цільового зразка. Потім марсохід використовував роботизовану руку для збирання зразка та безпечного його розміщення. Усю операцію було виконано автономно, без втручання інженерів, які стежать за ходом роботи марсохода», — пише видання.

    Також на полігоні проходить випробування шестиколісний ровер Charlie, який використовується для тестування нової навігаційної системи, яку планується використовувати у зв’язці з марсоходом Rosalind Franklin.

    Раніше видання SpaceNews повідомило, що Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США виділить Європейському космічному агентству (ЕКА) сотні мільйонів доларів на марсохід.

    Угода між сторонами на підтримку ровера Rosalind Franklin місії ExoMars, запуск якої запланований на 2028 рік, була укладена 16 травня у штаб-квартирі ЄКА в Парижі. У його рамках американська сторона зобов’язалася надати гальмівні двигуни апарату, що спускається, радіоізотопні джерела енергії і ракету для запуску.



    • інші новини