Китайський апарат “Чан’є-6” досягнув другої точки Лагранжа системи Сонце – Земля

    13

    Орбітальний апарат, який виступив ключовим компонентом китайської місії «Чан’є-6», за підсумком якої на Землю вперше доставили зразки на Місяці, нещодавно виявили в другій точці Лагранжа системи Сонце — Земля.

    Доставивши зразки на Землю, орбітальний апарат увімкнув двигуни, щоб уникнути повторного входу в атмосферу нашої планети, і вирушив новою траєкторією.

    Як повідомило видання Space News, візит «Чан’є-6» до точки L2 може дати корисний досвід для майбутніх місій, які планує КНР. Серед них – запуск обсерваторії для пошуку екзопланет «Земля 2.0» у другу точку Лагранжа системи Сонце – Земля у 2028 році.

    Цей же регіон космосу досліджує телескоп Джеймс Вебб. Точки Лагранжа забезпечують стабільну орбіту, постійний огляд глибокого космосу та зниження перешкод від Землі для астрономічних місій.

    «Чан’е-6», ймовірно, проводитиме спостереження за допомогою камер і підтримуватиме зв’язок із наземними станціями. Поки не зрозуміло, чи орбітальний апарат вирушить в інше місце. Все залежатиме від кількості палива, що залишилося після основної та розширеної місій.



    • інші новини