Астронавти SpaceX Crew Dragon досягли рекордної висоти: вони готуються до виходу у відкритий космос

    355

    Американська компанія SpaceX запустила комерційну місію Polaris Dawn. Ракета-носій Falcon 9 з кораблем Crew Dragon стартувала з історичного стартового майданчика 39A Космічного центру імені Джона Кеннеді у Флориді вчора, 10 вересня о 12:23 за київським часом. Майданчик 39A також приймала більшість місячних запусків Apollo NASA.

    “Ми піднімемося на дуже велику висоту, куди люди не піднімалися вже понад 50 років”, – сказав мільярдер Джаред Айзекман ще перед стартом місії Polaris Dawn. Кілька годин тому Ілон Маск підтвердив, що корабель уже піднявся на висоту 1400 км.

    “Астронавти Crew Dragon зараз знаходяться далі від Землі, ніж будь-яка людина за понад півстоліття”, – Ілон Маск.

    Екіпаж першої комерційної космічної місії Polaris Dawn вже розпочав проведення досліджень на навколоземній орбіті, про що повідомляє SpaceX. Усього було отримано 36 заявок на проведення експериментів від 31 організації.

    “Досягнувши орбіти, команда почала проводити перші етапи тестів і досліджень”, – заявили в SpaceX.

    У ході місії має відбутися перший в історії вихід непрофесійних астронавтів у відкритий космос. Ними стануть мільярдер Джаред Айзекман та інженер Сара Джілліс, їхній вихід у космічний простір намічено на третій день польоту. Пілот екіпажу Скотт Потіт та інженер Ганна Менон контролюватимуть те, що відбувається зсередини. Вихід у космос відбудеться на висоті близько 700 км від Землі.

    Айзекман додав, що розуміє, що вихід у відкритий космос означає, що він та його команда будуть «оточені смертю», і до цього моменту вони ретельно готувалися.



    • інші новини