Астронавти досліджуватимуть Місяць у 4G-скафандрах

    234

    NASA поступово готується до майбутньої пілотованої місії на Місяць, розкриваючи дедалі більше подробиць про неї. Серед останніх новин — інформація про використання астронавтами інноваційних скафандрів із підтримкою мереж четвертого покоління для зв’язку один з одним та Землею.

    Розробкою космічного екіпірування займається компанія Axiom Space. Скафандри дозволять астронавтам підключатися до мережі 4G. До самої технології доклала руку Nokia. Завдяки їй учасники місії Артеміда 3 зможуть транслювати відео у високій роздільній здатності.

    Обладнання буде розташоване всередині посадкового модуля та дозволить учасникам підтримувати зв’язок з астронавтами на відстані до двох кілометрів.

    Адаптована до роботи на Місяці технологія 4G отримала назву Lunar Surface Communications System (LSCS), а її перевірка у польових умовах запланована на кінець 2024 року.

    До цього часу Intuitive Machines запустить неподалік південного полюса супутника спеціальне обладнання для перевірки ефективності систем. 4G-модуль буде встановлений на посадковий модуль IM-2, у той час, як приймачами оснастять марсохід Mobile Autonomous Prospecting Platform (MAPP) та безпілотник Micro-Nova.



    • інші новини