Telegram випустив масштабне оновлення з новим браузером та міні-магазином додатків

    74

    Telegram представив масштабне оновлення, яке включає ряд нових функцій і поліпшень. Головним нововведенням став вбудований браузер із підтримкою кількох вкладок, доступ до Web3, міні-магазин додатків, можливість дарувати «Зірки» друзям та багато іншого.

    Telegram-браузер підтримує роботу з кількома вкладками, що дозволяє швидко перемикатися між сайтами, статтями в режимі швидкого перегляду, міні-додатками та повідомленнями у чатах. Важливою особливістю браузера стала підтримка децентралізованих сайтів у мережі TON, відкриваючи доступ до технологій Web3 майже для мільярда активних користувачів Telegram, повідомляється в офіційному блозі компанії. Також можна додавати сторінки до закладок, щоб переглядати їх пізніше.

    У розділі “Пошук” з’явилася нова вкладка “Програми”. Тут користувачі знайдуть список міні-додатків, що вже використовуються ними, а також добірку популярних. Розробники отримали можливість завантажувати скриншоти та відеоролики, що демонструють функціональність своїх програм, а також створювати контент, який користувачі зможуть публікувати у своїх історіях. Програми, які використовують «Зірки» для оплати, тепер можуть потрапити до розділу «Популярні програми».

    Нововведення торкнулося і «Зірок». Користувачі можуть дарувати один одному зірки Telegram, які використовуються для придбання цифрових товарів у міні-додатках або доступу до платного контенту на каналах. Подаровані зірки відобразяться у чаті у вигляді анімованого святкового ярлика. Щоб їх подарувати, потрібно зайти в розділ “Налаштування” -> “Мої зірки”.

    Розробники Telegram також внесли зміни у віджет погоди, в обкладинки для відеоісторій і покращили запис відео, тепер можна записувати відео, не утримуючи палець на екрані.

    Це лише деякі з нововведень, що представлені в останньому оновленні Telegram. Команда месенджера вже працює над новими функціями, які з’являться у серпні.



    • інші новини