X змінює правила – блокування більше не заважає переглядати пости

    23

    Функція блокування в X (Twitter) тепер працюватиме дещо по-іншому. Заблоковані користувачі матимуть доступ до публічних постів того, хто їх заблокував, але не зможуть взаємодіяти з цими публікаціями. Про це повідомив Ілон Маск (Elon Musk) у своєму акаунті, заявивши, що «функція блокування заблокує цей обліковий запис від взаємодії з публічними постами, але не заблокує перегляд».

    Зараз при спробі переглянути профіль користувача, який заблокував вас, X відображає повідомлення «Ви заблоковані». При цьому блокування не тільки приховує всі публікації користувача, але й не дає читати його відповіді, переглядати медіафайли, список передплатників та передплат.

    Видання The Verge повідомляє, що платформа вносить нове правило, скасовуючи всі ці обмеження, тому що люди і так можуть переглядати публікації облікових записів, що їх заблокували, просто використовуючи інший обліковий запис.

    Раніше Ілон Маск неодноразово висловлювався проти функції блокування. Так, минулого року він заявив, що ця опція не має сенсу і що її потрібно взагалі скасувати, а замість неї використовувати обмеження можливості користувача писати повідомлення та відповідати на пости. Він також не виключає в майбутньому запровадити повну заборону блокування з боку користувачів, за винятком особистих повідомлень.

    Попри те, що користувачі з чорного списку, як і раніше, не зможуть взаємодіяти з повідомленнями (коментувати, ставити лайки тощо), але зможуть отримувати доступ до них, висловлюється думка, що це потенційно може полегшити зловмисникам переслідування своїх жертв.



    • інші новини