Україну накриває потужна спека: коли чекати найвищих температур

    452

    Найближчими днями Україна зіткнеться з неймовірною спекою, а температура повітря досягне рекордних показників. Уже зараз у багатьох регіонах термометри показують понад 30°.

    Синоптикиня Наталія Діденко під час телемарафону попередила про значне підвищення температури.

    “Спека – це абсолютно нормально для цього періоду. Особливо спекотно буде найближчими днями: у вихідні (29-30 червня) і в понеділок (1 липня) буде 29-33°. У південній частині України місцями до +35°”, – повідомила вона.

    За її словами, спека триматиметься з невеликими коливаннями. Так, у вівторок (2 липня) в західній і північній частині країни очікується незначне зниження температури, але на решті території України спека продовжуватиметься.

    “Я хочу особливо закликати всіх власників скляних термометрів за вікном: якщо ви на них бачите 45-47°, не лякайтеся. Це сонце нагріло скло вашого термометра. Треба орієнтуватися лише за офіційними вимірюваннями”, – наголосила Діденко.

    “Укргідрометцентр” також поділився прогнозами на липень. Другий місяць літа обіцяє бути найтеплішим у 2024 році, з періодами нестійкої погоди, грозами, шквалами та зливами.