Школи в Україні тепер з електрикою: половина вже на альтернативних джерелах

    42

    На кінець навчального року приблизно 50% українських шкіл змогли забезпечити освітній процес завдяки альтернативним джерелам живлення. Це суттєве покращення, яке озвучив міністр освіти і науки Оксен Лісовий під час наради з прем’єр-міністром, пише ОСВІТА.UA.

    Міністр Лісовий повідомив, що наразі у школах вже є понад 12 тисяч генераторів. Це значно підвищило рівень готовності закладів до автономного функціонування в умовах можливих перебоїв з електропостачанням.

    За даними МОН, у 2024 році очно працюють понад 7,3 тисячі шкіл, де навчається більш ніж 1,7 млн учнів. Ще 2,4 тисячі шкіл працюють дистанційно, а 2,8 тисячі використовують змішану форму навчання.

    Прем’єр-міністр Денис Шмигаль нагадав, що цього року уряд виділив 2,5 млрд грн на облаштування безпечних умов у школах. Ці кошти вже розподілено на 50 проєктів. Загалом укриттями забезпечено 10,5 тисяч шкіл, а у понад 5 тисячах є умови для організації навчання в сховищах.

    Укріплення енергетичної незалежності шкіл і забезпечення безпечних умов для навчання — це кроки, які допоможуть українським школам стати більш стійкими та готовими до будь-яких викликів.