Бронювання в “Дії”: коли запрацює і що варто знати

    120

    На початку липня українці зможуть скористатися новою послугою електронного бронювання на порталі держпослуг “Дія”. Проте, як зазначили в Міністерстві цифрової трансформації, спершу цей сервіс буде доступний лише для критично важливих підприємств.

    27 червня Міністерство цифрової трансформації повідомило про активну роботу над впровадженням електронного бронювання. Сервіс планують запустити для бета-тестування вже на початку липня. Першими, хто зможе скористатися новою послугою, будуть підприємства, важливі для економіки країни.

    Крім бронювання, Мінцифри активно працює над іншими важливими послугами. Наприклад, запущено бета-тест онлайн-шлюбу, на який вже зареєструвалося 2500 пар. Весь процес відбувається онлайн, що значно спрощує життя громадян.

    Також було розпочато тестування автоматичного відображення свідоцтва про народження, зміну імені, шлюб та розлучення в додатку “Дія”.

    За словами заступниці міністра оборони Катерини Черногоренко, електронне бронювання від мобілізації може стати доступним вже цього літа. Вона пояснила, що кожен керівник підприємства отримає доступ до записів у реєстрі Пенсійного фонду щодо своїх працівників, які підлягають бронюванню. Керівник зможе бронювати їх онлайн, і ця інформація одразу передаватиметься в реєстр “Оберіг”. Потім кожен заброньований працівник отримає відповідний статус у додатку на своєму смартфоні.

    Статус електронного бронювання буде відображатися при формуванні електронного військово-облікового документа через застосунок “Дія”. За словами Черногоренко, цей процес має зайняти лише кілька хвилин.