Спека йде в Україну: температура до +35° та місцями короткочасні дощі

    372

    Протягом найближчих трьох днів, 28-30 червня, Україну охопить справжня спека. Синоптики обіцяють до 35°С, тож готуйтеся до гарячих днів без дощів. Винятком будуть лише західні області, де можливі короткочасні дощі та грози.

    Прогноз від Укргідрометцентру

    За прогнозом Укргідрометцентру, ночами температура коливатиметься від 13 до 19 градусів, а на узбережжі морів навіть до 23°. Вдень стовпчик термометра підійматиметься до 26-33°, а на півдні та в Дніпропетровській області місцями досягне 35°. Це означає, що на вихідних варто готуватися до особливо гарячих днів.

    Переважно по всій країні буде сухо, але на заході варто очікувати невеликі дощі. Зокрема, завтра на Закарпатті та в Карпатах, а вдень 29 червня у більшості західних областей можливі короткочасні дощі та грози. Тож, якщо плануєте подорож до цих регіонів, не забудьте парасольки.

    Вітер не буде заважати спекотним дням, адже його швидкість становитиме всього 3-8 м/с і напрямки будуть змінюватися.

    У столичному регіоні також буде спекотно. Завтра на Київщині очікується без опадів, вітер змінних напрямків зі швидкістю 3-8 м/с. Температура вночі буде 16-19°, вдень 28-30°. Тож, кияни, готуйтеся до сонячних днів і не забувайте про воду та захист від сонця.