Штормове попередження на 22 червня: де в Україні чекати гроз, граду та шквалів

    790

    У суботу, 22 червня, на Україну чекає тепла, навіть спекотна погода. Але не все так просто: в окремих областях оголошено штормове попередження.

    Небезпечна погода на Заході

    За даними Укргідрометцентру, у західних областях очікуються дощі, грози, град та шквали зі швидкістю 17-22 м/с. У цих регіонах оголошено І рівень небезпечності, жовтий. Мешканцям Закарпаття, Львівщини, Івано-Франківщини та Чернівецької області варто бути особливо обережними — синоптики попереджають про значні дощі у другій половині дня.

    Погода в Україні

    Загалом по країні пануватиме мінлива хмарність. Майже на всій території опадів не передбачається. Температура повітря вночі коливатиметься від 13 до 18 градусів тепла, а вдень повітря прогріється до +25-30 градусів. Найспекотніше буде на Закарпатті та Прикарпатті, де місцями термометри покажуть 32-34 градуси тепла.

    Прогноз для Києва

    У столиці та області також очікується мінлива хмарність без опадів. Південний вітер дутиме зі швидкістю 5-10 м/с. Вночі стовпчики термометрів у Києві покажуть +15-17 градусів, а вдень повітря прогріється до +27-29 градусів. У Київській області вночі очікується 13-18 градусів тепла, а вдень — 25-30 градусів.

    Штормове попередження — це не просто слова. Тому, якщо ви плануєте поїздку чи перебування на свіжому повітрі в західних областях, обов’язково врахуйте прогноз погоди та дотримуйтесь рекомендацій синоптиків.