Погода в Україні: коли чекати потепління та чи буде спека

    1099

    Українців чекають зміни в погоді. У деяких областях температура відчутно знизилася, вдень подекуди навіть до 17 градусів. Але не хвилюйтеся, вже незабаром знову потепліє.

    Синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що у п’ятницю та суботу на Заході України вночі температура буде 10 – 15 градусів, вдень 18 – 23. На решті території вночі 14 – 19 градусів, вдень 22 – 29, на Південному Сході до +32. Але поки що сильна спека не очікується.

    За орієнтовним прогнозом, різкого потепління поки не передбачається. Ймовірно, що вже в понеділок на Заході, Півночі та Сході буде переважно до +28 градусів, а на Півдні до +32. Тож, паніки з приводу сильної спеки не буде – літо залишається комфортним.

    Раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України, Віра Балабух, зазначила, що суттєві та тривалі зниження температури малоймовірні. Температура буде на 1 – 2 градуси вищою, ніж зазвичай.

    Віра Балабух також підкреслила, що найсильніші аномалії та тенденції до утворення хвиль спеки ймовірні в західних, південних і південно-східних областях. Крім того, в південних, південно-східних і центральних областях можливий дефіцит опадів. Але якщо над Європою посилиться циклонічна активність, до України можуть переміститися більш вологі повітряні маси, що спричинить локальні грози, зливи, град і шквали.

    Отже, будьте готові до погодних змін, але насолоджуйтеся літом без надмірної спеки та з можливістю локальних дощів, які принесуть прохолоду.



    • інші новини