Google викрили у стежені за користувачами протягом кількох років

    14

    Google протягом кількох років збирала особисті дані користувачів і навіть записувала голоси дітей. Про це повідомляє портал 404 Media із посиланням на внутрішню базу даних Google.

    Згідно з даними, представленими в цій базі, з 2013 по 2018 роки співробітники Google зафіксували тисячі випадків зберігання та використання особистих даних користувачів. Наприклад, один із інцидентів пов’язаний із зберіганням електронних листів користувачів, про що вони навіть не підозрювали.

    Крім того, в документах згадується про розкриття адрес користувачів Waze, показ рекомендацій на YouTube на основі віддаленої історії перегляду та розкриття адрес електронної пошти більше мільйона користувачів (включаючи дітей) в навчальному додатку Socratic.

    Представник Google підтвердив частину інформації журналістам Daily Mail, але пояснив, що звіти застаріли, оскільки вони були складені шість років тому.

    Чотири роки тому в США було подано позов на материнську компанію Google – Alphabet Inc. Корпорацію звинуватили у стеженні за користувачами різних програм, навіть коли дозволи на це було вимкнено. Збір даних здійснювався навіть у режимі «Інкогніто» у браузері.



    • інші новини