Apple тишком поміняла характеристики нових iPad Air: у процесора M2 «зникло» графічне ядро

    679

    Компанія Apple непомітно оновила технічні характеристики нового планшетного комп’ютера iPad Air із фірмовим процесором M2, дебют якого відбувся минулого місяця.

    Спочатку виробник оголосив, що новинка оснащена повноцінною версією чипа з 10 графічними ядрами, але тепер в описі сказано, що процесор, який використовується в планшеті, має дев’ять графічних ядер.

    Цікаво, що Apple не робила жодних заяв щодо цього питання. Натомість компанія просто оновила сторінку з описом технічних характеристик нового iPad Air з чипом M2, в результаті чого виявилося, що у процесора, який використовується в пристрої, на одне графічне ядро ​​менше, ніж було оголошено раніше. Згідно з наявними даними, Apple оновила опис пристрою лише кілька днів тому.

    У пресрелізі iPad Air, як і раніше, сказано, що планшет оснащений процесором M2 з 10 графічними ядрами. Також наголошується, що наразі Apple не оновила сторінку опису пристрою на своїх сайтах за межами США. Схоже, що Apple припустилася помилки під час презентації, і ввела в оману деяких споживачів щодо кількості графічних ядер у процесорі, який став основою планшета.

    Відзначимо також, що iPad Air став першим пристроєм компанії, оснащеним чипом M2 із дев’ятьма графічними ядрами. Наприклад, випущені недавно MacBook Air з чипами M2 доступні у версіях з 8 та 10 графічними ядрами. Це говорить про те, що в iPad Air розробники залучили модифіковану версію процесора M2 із 10 графічними ядрами.



    • інші новини