Нові правила НМТ: що заборонено робити під час та після складання іспиту

    261

    Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) оголосив про нові заходи безпеки, спрямовані на запобігання витоку інформації про завдання. Відтепер чернетки, на яких записані умови завдань, заборонено виносити з аудиторії після складання іспиту.

    Нові правила: що треба знати

    1. Використання чернеток під час іспиту

    Під час складання НМТ учасники мають право користуватися чернетками для записів та числових розрахунків. Але зверніть увагу: ці чернетки повинні залишитися в аудиторії!

    1. Перерва між блоками тесту

    На перерві між двома блоками мультитесту чернетку необхідно залишити на своєму робочому місці. Це важливий момент, який забезпечить чесність та справедливість тестування.

    1. Повернення чернеток після іспиту

    Після завершення іспиту чернетку слід повернути старшому інструктору. Тільки після цього можна підписати аудиторний протокол. Якщо учасник відмовляється повернути чернетку, інструктор має право попросити її показати.

    1. Конфліктні ситуації

    У випадку, якщо чернетка не містить записів з умовами завдань, старший інструктор може дозволити забрати її з собою. Але якщо записи є, учасник зобов’язаний повернути ці матеріали екзаменаційному центру. Для вирішення конфліктних ситуацій старший інструктор може запропонувати переписати відповіді на новий аркуш, який дозволено забрати додому.

    Зміни для більшої безпеки

    Ці зміни, внесені наказом УЦОЯО, спрямовані на забезпечення чесності та конфіденційності національного мультипредметного тесту. Будьте уважні та дотримуйтесь нових правил, щоб уникнути неприємних ситуацій та допомогти зберегти чесність процесу оцінювання.



    • інші новини