Відключення світла: як знайти Пункт незламності в “Дії” та на інших ресурсах

    34

    Українці знову стикаються зі стабілізаційними відключеннями електроенергії. Але не варто панікувати, адже численні Пункти незламності завжди готові прийти на допомогу. А знайти найближчий пункт легко можна за допомогою застосунку “Дія” або інших онлайн-ресурсів.

    Як знайти Пункт незламності в “Дії”

    1. Виберіть свою область і завантажте мапу. Після цього ви зможете знайти найближчий пункт навіть без доступу до інтернету чи зв’язку.
    2. Встановіть фільтр і оберіть потрібні опції — пандус, інтернет, мобільний зв’язок, генератор тощо. На мапі з’являться лише ті пункти, де ці опції доступні.

    Кроки для отримання послуги

    1. Авторизуйтеся в застосунку “Дія”.
    2. Перейдіть до розділу “Послуги” та оберіть “Пункти незламності”.
    3. Ознайомтеся з онбордом та натисніть “Далі”.
    4. Виберіть свою область та завантажте мапу. Мапа буде доступна для використання офлайн.
    5. Перейдіть до мапи та надайте доступ до своєї геолокації. “Дія” покаже пункти незламності в радіусі 1,5 км. Якщо не хочете ділитися своїм розташуванням, можна знайти пункти за допомогою масштабування.
    6. Відфільтруйте пункти за необхідними опціями.
    7. Натисніть кнопку “Прокласти маршрут”.

    Що робити, якщо ви в зоні ризику

    З міркувань безпеки геолокації Пунктів незламності не відображаються в Херсонській, Донецькій, Запорізькій, Луганській та частково Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській і Миколаївській областях. Тому, якщо ви знаходитесь в одній з цих областей, варто заздалегідь планувати свої дії та мати альтернативні джерела інформації.

    На щастя, застосунок “Дія” і інші онлайн-ресурси допоможуть вам залишатися на зв’язку та знайти необхідну допомогу навіть під час відключення електроенергії.



    • інші новини