Мобілізація в Україні: Рада хоче змінити термін оновлення даних

    28

    Українська Рада готується до важливої зміни в системі мобілізації. Згідно з коментарем народного депутата Володимира Арʼєва для Еспресо, система ТЦК, призначена для оновлення даних військовозобов’язаних, не впоралась з великою кількістю громадян, які звернулися до неї.

    Нардеп заявив про реєстрацію законопроєкту, який передбачає збільшення терміну оновлення даних військовозобов’язаних до 150 днів. Це стало необхідним кроком через проблеми з системою ТЦК.

    Ар’єв вказав на те, що створення застосунку “Резерв+” було проведено занадто швидко, і система не встигла адекватно відповісти на потреби громадян. Він також підкреслив важливість розв’язання питань онлайн, щоб розвантажити Територіальні центри комплектування.

    Нардеп також поставив ряд запитань до уряду, серед яких – про походження коштів на розробку застосунку та проведення конкурсу на програмне забезпечення.

    Ці зміни в законодавстві можуть полегшити процес мобілізації для військовозобов’язаних, надаючи їм більше часу на оновлення даних та уникнення непотрібних черг у ТЦК.



    • інші новини