Українським школярам бракує підручників: наслідки ракетної атаки по друкарні у Харкові

    22

    Після жахливої ракетної атаки на Харків 23 травня, місцева друкарня зазнала неймовірних втрат. Понад 50 тисяч книжок вигоріли в результаті пожежі. Але наслідки цієї трагедії можуть відчути не лише місцеві мешканці, але й українські школярі, яким може бракувати підручників.

    Президент “Фактор-Друк” Сергій Політучий попередив, що після втрати частини друкарні в Харкові, українські школи можуть стати перед проблемою дефіциту підручників. Внаслідок цього, ринок книговидання в країні може зменшитись на 40%.

    Сам Політучий наголосив, що більшість поліграфічних підприємств знаходяться у Харкові, тому ракетний удар став справжньою катастрофою для цієї галузі. Він вважає, що атаки були цілеспрямованими та спрямованими проти культури та освіти.

    Збиток від атаки на друкарню може вплинути на роботу усіх українських видавництв. Потужність поліграфічних підприємств країни значно скоротилась, що може викликати серйозні труднощі у видавничій галузі та навіть у навчальному процесі.

    Після атаки президент України Володимир Зеленський відвідав знищену друкарню, де висловив своє засудження російським діям.



    • інші новини