Мобілізація 2024: які документи повинні мати при собі військовозобов’язані

    431

    В Україні продовжується загальна мобілізація, і з 18 травня вступили в дію нові правила для призовників. Тепер українцям, які підлягають військовій службі, необхідно постійно мати при собі певні документи. Про це повідомляє Кременчуцький районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) на своїй сторінці у Facebook.

    Які документи необхідно носити військовозобов’язаним

    Згідно з новим законом про мобілізацію, кожен військовозобов’язаний має носити з собою один із наступних документів:

    • приписне посвідчення,
    • військовий квиток,
    • тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

    Вибір документа залежить від того, яке саме відношення особа має до військової служби.

    Оновлення даних у реєстрі

    Важливо також мати актуальну інформацію в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Це може бути ВІН-код, отриманий у ТЦК та СП, виписка через ЦНАП, або дані з реєстру “Оберіг” у додатку “Резерв+”.

    Що робити звільненим зі служби

    Цікаво, що навіть ті громадяни, які були звільнені зі служби у зв’язку з виходом на пенсію, повинні оновлювати свої дані під час загальної мобілізації. Це стосується всіх військовозобов’язаних віком до 60 років, включаючи колишніх співробітників Міністерства внутрішніх справ, прокуратури та інших правоохоронних органів.

    Повістки під час мобілізації

    Нагадаємо, 23 травня стало відомо, що правоохоронці продовжать роздавати повістки військовозобов’язаним під час загальної мобілізації. Глава Нацполіції Іван Виговський підтвердив, що співробітники правоохоронних органів і надалі виконуватимуть свої обов’язки з доставки військовозобов’язаних до ТЦК за зверненням військкоматів.



    • інші новини