Прогноз погоди на 16 травня: що чекає українців цього четверга?

    254

    Українці, готуйтеся до зміни погоди! Синоптики з Укргідрометцентру попереджають про мінливу хмарність і незначне потепління 16 травня. Водночас на півдні та сході країни можливі короткочасні дощі, але на решті території буде сухо.

    Температура та заморозки

    Вночі температура коливатиметься від 4 до 9 градусів тепла. У західних та північних областях, а також у Вінницькій, температура знизиться до 1-6 градусів тепла, на ґрунті можливі заморозки до 0-5 градусів. Вдень очікуються комфортніші 13-18 градусів тепла. Найтепліше буде на Закарпатті – до 20 градусів.

    Вітер і опади

    Вітер північно-східний та східний, швидкістю 5-10 м/с. На Київщині аналогічна ситуація: північно-східний вітер, мінлива хмарність без опадів. Вночі 1-6 градусів тепла з можливими заморозками, вдень – 13-18 градусів тепла.

    Попередження про небезпечні явища

    Укргідрометцентр попереджає про небезпечні гідрологічні явища, що триватимуть до 17 травня включно. Зокрема, на Десні та її притоці Снов очікується затоплення заплавних територій та доріг, що призведе до порушення транспортного сполучення у Новгород-Сіверському, Ніжинському, Чернігівському та Корюківському районах.

    На пониззі Дністра та його рукаві Турунчук продовжиться підвищення рівнів води на 0,1-0,5 метра над поточними рівнями, що може спричинити затоплення низинних територій та сільськогосподарських угідь в Одеському районі.

    Проблеми на Каховському водосховищі

    Навпаки, через російське спустошення Каховського водосховища, рівні води значно нижчі за позначки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях.

    Отже, будьте готові до змін у погоді та стежте за попередженнями синоптиків, аби залишатися в безпеці!



    • інші новини