Вчені зафіксували найсильніший сонячний спалах від гігантського плями — Сонце все ще бурхливе

    216

    Величезний спалах класу X5.8 відбувся у суботу (10 травня) з активної області на сонці, відомої як AR3664. Це був масштабний спалах, який призвів до тимчасової або повної втрати радіосигналів на сонячному боці Землі. Про це повідомляє Space.

    Крім того, сонце випустило ще один потужний спалах класу X1.5. Такі спалахи вважаються найсильнішими з усіх, і їхня поява не є рідкісною.

    Вплив на Землю

    Спалахи можуть впливати на радіо зв’язок, електромережі, супутникову навігацію та космічні апарати. Збільшена активність сонця також може збільшити ймовірність спостереження за північними сяйвами на Землі.

    Прогноз активності

    Згідно з останнім прогнозом NOAA SWPC, область AR3664 може залишатися активною до понеділка (13 травня). Очікуються від високих до дуже високих рівнів сонячної активності з підвищеною ймовірністю нових спалахів класів М та X.

    Сонячні спалахи є вражаючими проявами сонячної активності, яка може впливати на нашу технологічну інфраструктуру та навколишнє середовище. Слід стежити за подальшим розвитком ситуації та бути підготовленими до можливих впливів на Землю.



    • інші новини