Вчені дізналися, чому погіршення погоди викликає головний біль

    372

    Дослідники з’ясували, що погодні умови можуть впливати на почуття хворих на головний біль та мігрень. Також було встановлено, що зміни атмосферного тиску, особливо перед штормом, можуть стати тригером для головних болів, повідомляє IFLScience.

    Ми не можемо контролювати погоду, але ми можемо бути більш освіченими про ці зв’язки.

    Вченими було виявлено зв’язок між зниженим тиском і збільшенням ризику головного болю або мігрені. Однак результати наукових досліджень щодо цієї теми є неоднозначними. Основним фактором, який зазвичай згадують, є зміна атмосферного тиску.

    Перепади тиску також можуть виникати перед штормом. Крім великої висоти, шторми можуть мати вплив на атмосферний тиск, що може посилити головні болі. Невідомо, як саме цей процес впливає на тіло, але є декілька теорій. Одна з них – це вплив на трійчастий нерв, який може бути вразливим до змін тиску.

    Дослідження показали, що зміна атмосферного тиску може збільшити електричну активність нейронів в мозку, що передають сенсорну інформацію від обличчя. Це може розгалужуватися й на біль та дискомфорт в голові та обличчі. Хоча ці дослідження ще потребують додаткових підтверджень, вони вказують на зв’язок між погодними змінами та головним болем.

    Окрім атмосферного тиску, інші погодні фактори, такі як температура і вологість повітря, також можуть бути тригерами головного болю або мігреней у певних людей. Аналізуючи ці тригери, лікарі можуть допомогти хворим уникнути ситуацій, які можуть спричинити погіршення їхнього стану.

    Отже, погода може впливати на головний біль та мігрень. Хоча наукові дослідження щодо цієї теми не дають однозначних результатів, вони вказують на зв’язок між змінами атмосферного тиску та почуттями болю. Деякі люди можуть бути більш схильними до цього, і мають бути обережні щодо погодних факторів, які можуть провокувати їхні симптоми головного болю. Це може допомогти виявити тригери та уникнути ситуацій, які можуть погіршити їх стан.

    Варто зазначити, що кожна людина може реагувати по-різному на погодні зміни, тому важливо вести особистий журнал симптомів, щоб зрозуміти свої тригери та зайнятися профілактикою від головного болю та мігрені.



    • інші новини