В «Google Фото» з’явиться опція покращення відео одним дотиком

    919

    Популярний сервіс Google Фото, призначений для зберігання та обробки зображень, незабаром може отримати зручний інструмент для покращення відеозаписів. Як повідомляє Android Police, розробники активно працюють над функцією автоматичного покращення відео, аналогічною вже існуючій опції для фотографій.

    “Google Фото” вже давно дозволяє легко редагувати фотографії за допомогою різних інструментів. Наприклад, є опція «Поліпшити», яка автоматично коригує яскравість, кольори, контраст та насиченість знімків. Незабаром у редакторі Google Фото може з’явитися кнопка “Поліпшити відео”. При її натисканні сервіс автоматично оптимізуватиме такі параметри запису, як яскравість, колір, контраст та інші, що дозволить покращувати візуальну якість роликів лише одним дотиком.

    Цікаво, що користувачу X з псевдонімом AssembleDebug вже вдалося включити нову опцію «Поліпшити відео» у «Google Фото» версії v6.81.0.628906483, щоправда, після перемикання деяких прихованих прапорів.

    Обробка відео відбуватиметься локально на пристрої користувача, а не на серверах Google, наголошується у звіті іншого джерела Android Authority. Тому на покращення коротких записів піде зовсім небагато часу, а ось редагування довгих роликів може зайняти більше ресурсів та часу, особливо на бюджетних смартфонах. Після покращення відео можна зберегти його відредаговану копію окремо від оригіналу, щоб не втратити вихідний запис.

    Нова функція стане корисним доповненням до наявних інструментів редагування відео в програмі Google Фото. Адже зараз більшість опцій орієнтована насамперед на роботу із зображеннями. Однак сучасні смартфони вже дозволяють знімати відео з чудовою якістю та деталізацією.

    Крім автопокращення відео, додаток отримає й інші нові функції. Наприклад, з’явиться можливість приховувати зі стрічки мем, скріншоти та інший «безлад». Всі ці оновлення поки що знаходяться на стадії тестування. Офіційний анонс нових інструментів у Google Фото може відбутися на конференції Google I/O у травні поточного року.