ChatGPT отримав нову функцію пам’яті, яка запам’ятовує уподобання користувачів

    35

    Завдяки новій функції пам’яті, ChatGPT тепер може отримувати контекстну інформацію з попередніх розмов і працювати як особистий помічник з огляду на індивідуальні запити та інтереси користувачів.

    Компанія OpenAI анонсувала запуск довгоочікуваної функції пам’яті для свого чат-бота ChatGPT. Функція дозволить боту запам’ятовувати попередні запити та уподобання користувачів, щоб робити свої відповіді більш персоналізованими.

    Як повідомляє видання The Verge, пам’ять ChatGPT використовує два варіанти обробки запитів. Перший це коли користувачі можуть явно вказати ChatGPT, які деталі йому потрібно запам’ятати. Наприклад, якщо ви працюєте в кафе, ви можете повідомити про це ChatGPT, і він використовуватиме цю інформацію при наступних запитах, пов’язаних з вашою роботою.

    При другому варіанті ChatGPT автоматично витягуватиме та запам’ятовуватиме корисну інформацію з діалогів за аналогією з іншими алгоритмами, які використовуються у додатках OpenAI. Наприклад, якщо ви скажете ChatGPT, що у вас є дитина і що вона любить медуз, то наступного разу, коли ви попросите ChatGPT допомогти з листівкою, він може запропонувати намалювати медузу у святковому ковпаку. Таким чином чат-бот зможе краще розуміти контекст та переваги конкретного користувача.

    При цьому OpenAI наголошує, що користувачі матимуть повний контроль над тим, яку інформацію запам’ятовує ChatGPT. Можна буде переглядати та редагувати ці дані, а також будь-якої миті «стерти» їх з пам’яті бота, що важливо для забезпечення конфіденційності та безпеки.

    Зазначається, що спочатку доступ до функції пам’яті отримають тільки платні передплатники ChatGPT Plus за межами Європи та Кореї. Причини обмеження доступу в цих регіонах поки що не розголошуються. Надалі «пам’ять» з’явиться і в корпоративних версіях ChatGPT, а також в деяких моделях GPT, доступних в магазині додатків OpenAI.

    Хоча можливості цієї функції поки обмежені, згодом, на думку розробників, це може кардинально змінити досвід спілкування зі штучним інтелектом і стати кроком на шляху створення по-справжньому персоналізованих і контекстно-обізнаних чат-ботів.