У майбутніх iPhone замість фізичних кнопок з’являться сенсорні аналоги

    80

    За повідомленнями мережевих джерел, компанія Apple уклала угоду з тайванським виробником Advanced Semiconductor Engineering на постачання ємнісних модулів system-in-a-package (SIP) для майбутніх смартфонів серії iPhone 16. Такі модулі Taptic Engine дозволять замінити традиційні кнопки сенсорними аналогами.

    У повідомленні сказано, що Apple планує замінити обидві фізичні кнопки на ємнісні аналоги, які все ж таки забезпечать тактильну віддачу. Такі кнопки визначають силу натискання та імітують ефект взаємодії зі звичайною кнопкою за допомогою спеціального механізму, що генерує вібрацію. Зазначимо, що Apple цілком могла замовити ємнісні модулі в рамках підготовки та до інших майбутніх виробничих планів, тому цей контракт може бути не пов’язаний із iPhone 16.

    Раніше ЗМІ писали, що Apple має намір оснастити iPhone 16 сенсорними кнопками з тактильною віддачею, і всередині компанії цей проєкт був відомий під ім’ям Bongo. Однак пізніше з’явилася інформація, що розробникам не вдалося вирішити всі технічні проблеми, і від реалізації проєкту довелося відмовитись. Це означало, що iPhone 16 залишаться традиційні механічні кнопки.

    Більш ранні чутки говорять про те, що iPhone 16 все ж таки буде оснащений механічними кнопками, причому до перемикачів гучності та живлення додасться ще один. Йдеться про нову кнопку з підтримкою розпізнавання сили натискання та призначеної для зйомки фото та відео. Також очікується, що користувачі зможуть задіяти нову кнопку для зміни масштабу, для чого достатньо провести пальцем вздовж перемикача. Легке натискання на кнопку дозволить камері сфокусуватися, а більш тривале натискання запустить відеозйомку.

    У нинішньому повідомленні про те, що Apple замовила постачання ємнісних модулів, сказано, що масове виробництво цих компонентів почнеться в третьому кварталі 2024 року. Оскільки Apple зазвичай представляє нові iPhone на початку осені, дата початку виробництва ємнісних модулів може вказувати на те, що вони використовуватимуться лише в iPhone 17.