Meta готує смарт-браслет із можливістю зчитування сигналів мозку

    34

    Гендиректор Meta Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) повідомив, що його компанія помітно просунулась у розробці технології, яка дозволить користувачам керувати пристроями за допомогою сигналів мозку. На відміну від компанії Neuralink Ілона Маска (Elon Musk), яка використовує мозковий імплантат, технологія Meta є неінвазивною.

    Останніми досягненнями у цій сфері Цукерберг поділився під час інтерв’ю на YouTube із технологічним підприємцем Роберто Ніксоном (Roberto Nickson). Цукерберг пояснив, що розумний браслет, що розробляється компанією, використовуватиме електроміографію (ЕМГ) для інтерпретації нейронних сигналів, що посилаються з мозку в руку, і переведення їх у команди для пристрою.

    Глава Meta заявив про великий потенціал цієї технології, зазначивши, що, незважаючи на досягнення, компанія поки що знаходиться на початку шляху, оскільки ще не випустила першу версію пристрою.

    Говорячи про можливі програми технології, Цукерберг повідомив, що розумний браслет незабаром може бути інтегрований з розумними окулярами доповненої реальності Meta Ray-Ban, щоб покращити взаємодію з користувачем за рахунок можливостей штучного інтелекту.

    Раніше Цукерберг заявив, що футуристичний нейронний пристрій може стати споживчим продуктом “протягом наступних кількох років”. Він зазначив, що браслет з підтримкою ЕМГ не має обмежень, таких як при використанні камер для відстеження жестів. Крім того, використання ШІ дозволить пристосуватися до індивідуальних особливостей кожної людини. Цукерберг розповів, що з таким браслетом «ви, по суті, зможете друкувати та керувати чимось, просто думаючи про те, як ви хочете рухати рукою, і це навіть не будуть великі рухи».