Більшість українців отримують інформацію про війну із телеграм-каналів

    235

    Понад 50% громадян України отримують інформацію про російсько-українську війну з телеграм-каналів. Про це свідчать результати опитування фонду «Демініціативи» спільно з Центром Разумкова.

    «Найпопулярнішим джерелом інформації про події російсько-української війни для українців  є Телеграм-канали – це джерело назвали 53% респондентів», – йдеться у дослідженні.

    На другому та третьому місцях розташувались міжособистісні контакти (родичі, друзі, знайомі – 42%) і YouTube (40%). Телемарафон «Єдині новини» використовують для отримання інформації про війну 37% наших співвітчизників.

    Зазначається, що орієнтація на інформацію з телеграм-каналів помітно залежить від віку респондентів. Так, найпопулярніші (73%) ці джерела серед наймолодших (до 30 років). Зі збільшенням віку популярність телеграм-каналів поступово знижується, і серед найстарших респондентів ними користується лише обмежена кількість (26%).

    Протилежна ситуація із телемарафоном.

    «Орієнтація на телемарафон «Єдині новини» має чіткий віковий зв’язок:  наймолодші респонденти дуже рідко користуються цим джерелом, але зі збільшенням віку його популярність зростає, так що в найстаршій віковій групі воно стає домінуючим (ним користуються 64% цієї групи)», – йдеться у повідомленні.

    Учасниками опитування стали 2020 респондентів віком від 18 років.