Apple втратила лідерство на ринку смартфонів: названі 5 найбільших постачальників

    502

    На реванш Samsung Electronics у сегменті смартфонів за підсумками першого кварталу поточного року вже вказували корейські джерела, але статистика IDC на початку цього тижня підтвердила їхні висновки. По-перше, ринок смартфонів повернувся до зростання, додавши 8,4% у річному порівнянні. По-друге, Samsung знову стала найбільшим постачальником, обійшовши Apple після кількох місяців перебування на другому місці.

    У першому кварталі поточного року, за даними IDC, у всьому світі було поставлено 289,4 млн смартфонів, що на 7,8% більше за результати аналогічного періоду минулого року. Не всі проблеми ще подолані сегментом, але це вже третій поспіль квартал зростання, а тому представники IDC вважають за можливе впевненіше говорити про відновлення ринку. У подібних умовах продажі швидше ростуть у лідерів ринку, хоча саме за підсумками першого кварталу це твердження можна визнати справедливим із застереженнями.

    Samsung хоч і вирвалася на перше місце з часткою 20,8% та 60,1 млн поставлених смартфонів, порівняно з аналогічним періодом минулого року скоротила обсяги постачання продукції на 0,7%. Компанія Apple втратила в річному порівнянні набагато більше, скоротивши постачання на 9,6% до 50,1 млн смартфонів, що призвело до зменшення її частки ринку з 20,7 до 17,3%. При цьому Xiaomi, що займає третє місце, з 14,1% ринку продемонструвала зростання обсягів поставок на 33,8% до 40,8 млн смартфонів. На четвертому місці влаштувалась китайська Transsion з 28,5 млн смартфонів і часткою ринку 9,9%, яка за рік додала в постачаннях відразу 84,9%.

    Замикає п’ятірку лідерів OPPO, але ця марка скоротила обсяги поставок смартфонів на 8,5% до 25,2 млн. штук, а її частка не перевищує 8,7%. Найближчим часом Samsung і Apple продовжать утримувати лідируючі позиції на ринку смартфонів, як вважають аналітики IDC, а ось розстановка сил на наступних позиціях постійно змінюватиметься. Втім, навіть Apple і Samsung доведеться докладати зусиль до утримання двох перших позицій у рейтингу, а для цього потрібно постійно пропонувати клієнтам щось нове.

    Підтверджують аналітики IDC й тенденцію до зростання середньої ціни реалізації смартфонів. Споживча логіка в даному випадку проста: вони готові довше користуватися пристроями, що придбаються, а тому воліють трохи доплатити за більш високі характеристики, які залишатимуться актуальними довше. До речі, на частку виробників з-за меж першої п’ятірки припадає 29,3% ринку смартфонів, їх постачання в першому кварталі зросли на 7,2% у річному порівнянні.