Instagram захистить підлітків від оголення, розмивши його в особистих листуваннях

    46

    Instagram почне тестувати функцію розмиття зображень оголеної натури в особистому листуванні – це допоможе захистити підлітків та обмежить можливості шахраїв. Компанія Meta, яка володіє платформою, пішла на цю міру, щоб розвіяти побоювання з приводу шкідливого контенту в її додатках.

    Технологічний гігант перебуває під тиском у США та Європі: компанію звинувачують у тому, що її програми викликають звикання та посилюють проблеми із психічним здоров’ям серед молоді.

    Нова функція захисту особистого листування в Instagram буде заснована на алгоритмах машинного навчання, що працюють локально на пристрої, які допоможуть ідентифікувати наготу в зображеннях, що відправляються через платформу. Функція буде включена за замовчуванням для користувачів віком до 18 років – відповідне повідомлення отримають і дорослі користувачі.

    “Оскільки зображення аналізуються на самому пристрої, захист від [зображень] наготи також буде працювати в чатах з наскрізним шифруванням, в яких у Meta не буде доступу до цих зображень – якщо тільки хтось не вирішить повідомити нам про них”, – пояснили в компанії.

    На відміну від програм Facebook Messenger та WhatsApp, особисте листування в Instagram не шифрується, але компанія заявила, що планує впровадити шифрування і тут. Meta також повідомила, що розробляє технологію, яка допоможе ідентифікувати облікові записи, імовірно замішані в схемах секс-вимагання, а користувачі, які взаємодіють з такими обліковими записами, отримають попередження.