ШІ-інструменти для редагування в Google Фото стануть безкоштовними для всіх

    87

    Вчора Google оголосила, що деякі розширені функції редагування фотографій в Google Фото, раніше доступні лише на смартфонах Pixel і користувачам з платною підпискою Google One, з травня стануть доступні безкоштовно всім користувачам. У тому числі безкоштовним стане заснований на штучному інтелекті інструмент Magic Editor для редагування фотографій.

    Безкоштовними стануть Google Magic Eraser для видалення зайвих об’єктів із фото, Photo Unblur для підвищення чіткості розмитих зображень, Portrait Light для зміни джерела освітлення на портретах та інші інструменти.

    Розгортання оновлення розпочнеться 15 травня, після чого протягом кількох тижнів нові можливості відкриються всім користувачам Google Фото. Однак є деякі обмеження: вам знадобиться смартфон під керуванням Android 8.0 або iOS 15, або свіжішими ОС, або Chromebook з щонайменше 3 Гбайт оперативної пам’яті та ChromeOS починаючи з версії 118.

    Один із найпомітніших інструментів — представлений з Pixel 8 минулого року Magic Editor. Він дозволяє скористатися можливостями ШІ для складного редагування фотографій, наприклад заповнення порожнин, зміни положення об’єкта зйомки, правки переднього і заднього плану і так далі. Magic Editor дозволяє зробити сіре небо блакитним, видалити людей із заднього плану та багато іншого. Цей інструмент стане доступний на всіх смартфонах Pixel і пристроях на Android і iOS, що задовольняють вимогам, — на останніх, правда, можна буде зберегти лише 10 оброблених фото на місяць, а далі доведеться придбати підписку Google One Premium.

    Інші інструменти доступні без обмежень: Magic Eraser, Photo Unblur, Color Pop, HDR-ефекти, Portrait Blur, Portrait Light, Cinematic Photos, стилі в Collage Editor та Video Effects.

    Інші функції на кшталт такої, що об’єднує кілька схожих фото в одну кращу якість Best Take, як і раніше, будуть доступні лише на Pixel 8 і Pixel 8 Pro.