3 технології, що змінюють світ прямо зараз

    22

    У 2024 році світ стоїть на порозі нового етапу розвитку технологій завдяки вивченню та застосуванню штучного інтелекту. Аналітики вже цього року прогнозують появу нових революційних досягнень, що змінять сприйняття звичних речей.

    Розповсюдження генеративного інтелекту

    Наразі штучний інтелект широкого використовується у якості помічників та ефективно інтегрується, наприклад, у служби підтримки різних сервісів. Одними з перших технологію опанувала індустрія азартних розваг, суттєво покращивши рівень обслуговування клієнтів. Низка українських онлайн казино вже застосовує інструменти штучного інтелекту на практиці, а їх кількість з часом лише зростає. Наприклад, заходячи на умовний Елслот, гравець отримує покращені рекомендації та ексклюзивні пропозиції, отримані шляхом глибокого аналізу поведінки на сайті.

    Вчені прогнозують, що вже до кінця 2024 інструменти штучного інтелекту стануть ще доступнішими для простого користувача. Вже зараз роль своєрідних провідників виконують прості смартфони – в індустрії сформувався справжній тренд, а нові моделі так чи інакше беруть на озброєння нові технології.

    Роботизована автоматизація процесів

    Знову ж таки, тенденція повʼязана з розширенням впливу та застосування штучного інтелекту. Міжнародний валютний фонд прогнозує, що ШІ вплине приблизно на 40% ринку праці, а окремі процеси взагалі зможуть виконуватися практично без людського втручання. Очікується, що автоматизація процесів дозволить звільнити людину від рутинних задач та звільнить багато часу, щоб зосередитися на більш творчих завданнях. Називаються навіть конкретні професії:

    • Касир;
    • Вантажник;
    • Працівник заводу;
    • Сфера послуг.

    Проте бити на сполох не варто, адже навіть зникнення певних професій неодмінно призведе до появи нових.

    Технологія віртуальної та доповненої реальності

    Вихід на початку року девайсу від Apple під назвою Apple Vision Pro для багатьох залишився непомітним, проте є підстави стверджувати, що саме за технологіями VR та AR майбутнє. В першу чергу такі технологічні рішення стануть ефективним інструментом для бізнесу. Застосування технологій дозволить змінити звичне користувацьке враження клієнтів та значно підвищити довіру до того чи іншого бренду. Доповнена реальність здатна фактично створити нове робочий простір та суттєво вплинути на індустрію розваг у майбутньому. Поява вже заданого Apple Vision Pro викрила чимало недоліків революційного пристрою, проте очевидно, що попереду на нас чекає інтенсивний розвиток у цьому напрямку, а перші досягнення будуть представлені вже до кінця 2024 року.



    • інші новини