Northrop Grumman збирається створити місячну залізницю

    276

    Агентство перспективних дослідних проєктів Міноборони США (DARPA) працює з американською компанією Northrop Grumman над концептом залізничної мережі на Місяці.

    «Передбачувана мережа місячних залізниць могла б перевозити людей, запаси та ресурси для комерційних підприємств по місячній поверхні, що сприятиме розвитку космічної економіки Сполучених Штатів та їхніх міжнародних партнерів», — повідомили фахівці Northrop Grumman.

    Робота компанії буде зосереджена на оцінці ресурсів та фінансування, необхідних для побудови такої мережі доріг на природному супутнику Землі, а також технологічних та логістичних ризиків. Northrop Grumman запропонує прототипи місячної залізничної системи, щоб у DARPA могли вивчити можливості її створення та експлуатації.

    Проєкт, над яким працюють фахівці Northrop Grumman, став частиною досліджень можливостей місячної архітектури DARPA під назвою LunA-10.

    Northrop Grumman стала однією з 14 компаній, вибраних DARPA для вироблення концептів майбутньої місячної економіки. Основні галузі досліджень включають виробництво електроенергії, видобуток корисних копалин на Місяці та їх використання, а також засоби зв’язку та логістику. Серед обраних фірм – стартапи, генеральні підрядники оборонної промисловості та технологічні компанії. DARPA не розкрила вартість укладених із ними контрактів.



    • інші новини