Спецвідділ Пентагону з вивчення НЛО не знайшов ознак інопланетної діяльності з 1945 року

    22

    У п’ятницю підрозділ Пентагону з всеосяжного вивчення аномалій або AARO опублікував звіт про аналіз випадків спостережень інопланетної діяльності на Землі. Дані вивчалися у всьому обсязі, починаючи з перших повідомлень у 1945 році. Як випливає зі звіту, жодної інопланетної діяльності за весь час спостережень не було виявлено. Все пов’язане з повідомленнями про невідомі літаючі об’єкти має зрозумілу природу без залучення інопланетян.

    Агентство AARO було створено влітку 2022 року для розширення сфери відповідальності, яка тепер охоплює не лише літаючі об’єкти, але також об’єкти та явища у космосі, на землі, у воді та під водою. Термін UFO (НЛО) також замінено на UAP або «невідомі повітряні явища». Паралельно схожа за призначенням група була створена в NASA, яка мала допомогти військовому відомству з відповідями на низку наукових питань і для консультацій.

    “Усі слідчі дії на всіх рівнях привели до висновку, що більшість спостережень були звичайними об’єктами та явищами, а також результатом невірної ідентифікації”, – сказано у звіті AARO, який був санкціонований Конгресом. Інший том звіту вийде пізніше. Окрім вивчення випадків нібито спостереження НЛО агентство вивчало заяви про те, що уряд США та приватні компанії розробили позаземні технології та змовилися приховати це від громадськості. Нічого подібного, звісно, ​​виявлено не було.

    Наприклад, AARO спростувало твердження про те, що колишній співробітник ЦРУ брав участь в операціях з передачі позаземних технологій та експериментах з ними, і заявило, що документ розвідувального співтовариства 1961 року про передбачувану позаземну природу НЛО насправді не відповідає дійсності.

    Звіт агентства узгоджується з попередніми розслідуваннями у цій сфері. Так, в урядовому звіті за 2021 рік, в якому було розглянуто 144 реєстрації приладами літаків або інших пристроїв об’єктів, що літають з дивовижною швидкістю або незвичайними траєкторіями, не було виявлено позаземного втручання, але було зроблено кілька інших висновків, і містився заклик до поліпшення збору даних.

    Проблема наново привернула до себе увагу, коли влітку 2023 року офіцер розвідки ВПС у відставці засвідчив Конгресу, що США приховують давню програму, яка видобуває та відновлює невідомі літаючі об’єкти. Пентагон спростував його твердження і заявив, що нове управління Пентагону до кінця 2022 року отримало «кілька сотень» нових повідомлень про НЛО, але поки що не знайшло доказів інопланетного життя.

    Автори п’ятничного звіту заявили, що їхньою метою було провести суворий науковий аналіз предмета, який давно захопив уяву американської громадськості.

    «AARO визнає, що багато людей щиро дотримуються версій, які засновані на їх сприйнятті минулого досвіду, досвіду інших людей, яким вони довіряють, або засобів масової інформації та онлайн-видань, які, на їхню думку, є джерелами правдивої інформації», – йдеться у звіті.

    «Поширення телевізійних програм, книг, фільмів та величезної кількості інформації в інтернеті та соціальних мережах, присвячених пов’язаним з UAP темам, швидше за все, вплинуло на громадське обговорення цієї теми та зміцнило ці переконання у деяких верствах населення», — додають вони.



    • інші новини