Зміна котирувань на перемогу Усика та Ф’юрі: як змінилися оцінки фахівців

    47

    У лютому 17 числа мав відбутися поєдинок між Усиком та Ф’юрі. Проте матч було перенесено через травму Циганського короля. На початку дата нового поєдинку залишалася невідомою і багато хто вважав, що матч і в усьому не відбудеться, проте нещодавно було оголошено дату нового бою, який тепер призначено на 18 травня 2024 року. Андрій Рубан, iGaming-експерт ресурсу Мета, розповів чому ставки на спорт змінили котирування та як це пов’язано з обставинами перенесення бою.

    Передісторія бою

    Спочатку спортсмени дуже довго не могли домовитися про дату матчу та взагалі про його проведення. З весни 2023 року тривали активні переговори, які постійно закінчувалися невдало. Найчастіше зривав переговори саме циганський король. Основними його вимогами були:

    • Поділ гонорару 70% на 30% на користь Ф’юрі, хоча Усик має 3 з 4 поясів.
    • Ф’юрі повинен виходити на ринг другим – хоча за регламентом повинен виходити боєць з більшою кількістю поясів.
    • Після першого бою той хто програв не вимагатиме реванш – це вигідно Ф’юрі тим, якщо він все ж таки зможе перемогти Усика, Український спортсмен не зможе повернути свої титули.

    Усик тривалий час не погоджувався на умови, але все-таки прийняв рішення. На його думку, гроші не головне – головне сам бій і шлях бійця.

    Якщо розглядати старі прогнози на бій, то на перемогу Ф’юрі віддавали більше шансів, ніж для Усика. Це пов’язано із великим досвідом і популярністю Циганського короля. Проте обидва спортсмени активно тренувалися, а Усик обіцяв глядачам щось нове. Можливо, йдеться про нову тактику бою, яка нікому поки що не відома.

    Нові оцінки та прогнози

    Якщо розглядати нові прогнози, то шанси на перемогу Усика сильно зросли. Це пов’язано із безліччю чинників. Слід нагадати, що Циганський король під час тренування отримав удар ліктем в око, внаслідок чого виникло розсічення. Міжнародна асоціація підтвердила травму, а сам боєць пройшов кілька операцій.

    Внаслідок цих подій прогнози на бій трохи змінилися. По-перше, не відомо, як пройде реабілітація бійця. Можливо, при правильному ударі в область пошкодження у бійця виникнуть значні болючі відчуття, що позначиться на подальшій грі, а Усик чудово знає куди потрібно вдарити.

    По-друге, під час реабілітації Циганського короля український спортсмен продовжував активні тренування, про що писав у соціальній мережі його представник. Навпаки, Ф’юрі у процесі реабілітації міг втратити свою форму. Також препарати та інші медичні засоби могли знизити стан здоров’я спортсмена.

    Таким чином, можна зробити висновок, що з новою датою матчу дійшли й нові зміни. Усик отримав явні значні переваги перед своїм опонентом, що звичайно позначилося на котируваннях.



    • інші новини