OpenAI непомітно маркуватиме творчість ШІ-художника DALL-E 3

    85

    Генератор зображень OpenAI DALL-E 3 позначатиме створені ним картинки метаданими відповідно до стандартів організації C2PA (Coalition for Content Provenance and Authenticity — «Коаліції з походження та автентичності контенту»). Таке маркування дозволить легко дізнатися, що зображення створене ШІ, а не людиною.

    За допомогою метаданих маркуватимуться зображення, створені штучним інтелектом на сайті ChatGPT та при підключенні до API для моделі DALL-E 3, повідомила OpenAI. При виведенні таких зображень на ресурсах, що підтримують технологію Content Credentials, відображатиметься зображення із символами «CR» у лівому верхньому куті кожної картинки. Це дозволить встановити походження файлу, але поки маркування отримають лише картинки, а не відео або текст.

    Додавання метаданих лише незначно вплине на швидкість роботи системи і ніяк не позначиться на якості картинки, наголосили в OpenAI.

    Організація C2PA, до якої входять великі технологічні компанії масштабу Adobe та Microsoft, просуває власний стандарт Content Credentials – це рішення дозволяє визначати походження контенту. Раніше про намір помічати на своїх платформах створені ШІ матеріали повідомила компанія Meta.

    Американські розробники технологій ШІ взяли на себе зобов’язання забезпечувати засоби ідентифікації генерованого ШІ контенту. Метадані, однак, важко назвати надійним способом захисту їх легко видалити, випадково чи навмисно. Так, вони часто примусово видаляються при завантаженні в соцмережі. Метадані також не зберігаються під час знімання екрана.



    • інші новини