З WhatsApp можна буде писати до Telegram та інших месенджерів і навпаки

    322

    У черговій тестовій версії програми WhatsApp для iOS виявлено ознаки того, що сервіс незабаром отримає сумісність зі сторонніми месенджерами, наприклад Telegram або Signal. Про майбутню можливість надсилати та отримувати повідомлення з інших служб миттєвих повідомлень пише ресурс WABetaInfo.

    У вкладці «Чати» з’явився новий розділ, призначений для листування з користувачами сторонніх месенджерів. Користувачам, ймовірно, буде надано ручне керування цією функцією, у тому числі можливість у будь-який час її вимкнути. Функція буде працювати в обидві сторони і не вимагатиме від користувачів сторонніх месенджерів наявності власного облікового запису в WhatsApp.

    Примітно, що вхідні та вихідні повідомлення під час листування зі сторонніми платформами матимуть наскрізне шифрування, забезпечуючи конфіденційність. Вичерпного списку платформ, з якими зможе взаємодіяти WhatsApp, поки немає, але як один із прикладів наводиться Signal. Цілком імовірно, що також буде сумісність з Telegram, Facebook Messenger та іншими.

    Офіційних заяв від розробника ще не було, але, за версією WABetaInfo, нововведення готується для приведення платформи у відповідність до вимог Європейського Закону про цифрові ринки (DMA), який незабаром набуде чинності. Одна з його норм наказує платформам для обміну повідомленнями забезпечити взаємну сумісність. Можливо, загальнодоступна версія програми WhatsApp з підтримкою сторонніх служб вийде ще до набрання чинності DMA.



    • інші новини