“Ми не винні”: Google заперечує звинувачення у навмисному уповільненні YouTube

    43

    Цілком можливо, проблеми мають лише ті користувачі, хто використовує блокувальника реклами AdBlock.

    Днями користувачі відеохостингу YouTube почали скаржитися на уповільнення роботи сервісу при включених блокувальниках реклами. Багато з них явище назвали штучно створеним, звинувативши в цьому розробників сайту. Після галасу, піднятого користувачами Reddit, компанія Google опублікувала пост, в якому повідомила, що її провини в уповільненні роботи YouTube немає.

    У своїх повідомленнях користувачі пишуть про надмірно довге завантаження, проблеми з буферизацією та переходом у повноекранний режим. Крім того, дослідження, проведене фахівцями тематичного ресурсу PCMag, показало, що при перегляді відео відбувається збільшення навантаження на центральний процесор в середньому на 17%. Це стосується не лише звичайних користувачів, а й тих, хто має передплату YouTube Premium.

    «Повідомлення про те, що користувачі затримуються при завантаженні відео на YouTube, ніяк не пов’язані з зусиллями команди розробників з виявлення блокувальників реклами. Наш довідковий центр пропонує поради щодо усунення несправностей для користувачів, які мають проблеми», — заявили в компанії Google.

    Найімовірніше, у цьому випадку провини розробників з Google дійсно немає, адже практично всі повідомлення про уповільнення YouTube надходять від користувачів утиліт AdBlock і AdBlock Plus. З іншого боку, таким чином американський техгігант може боротися з одними із найпопулярніших програм, які блокують рекламу на відеохостингу.



    • інші новини