Google готує відповідь на ChatGPT Plus – платну версію свого чат-боту Bard

    110

    Імовірно, що Google Bard скоро отримає платну версію. Мовна модель, яку Google оперативно випустила у відповідь на ChatGPT від OpenAI, продовжує розвиватися і ставати краще. Пошуковий гігант не може розміщувати в ньому рекламу, як у інших сервісах, тому шукає варіанти монетизації чат-бота. Це можна зробити за допомогою платної версії. Докази цього знайдено у коді сайту.

    Користувач з ніком @bedros_p виявив рядки, у яких згадується Bard Advanced. Там говориться таке:

    «Отримайте більш просунуту мовну модель Bard Advanced із математичними навичками та здібностями міркування. 3 місяці безкоштовно».

    Зважаючи на все, Google пропонуватиме Bard Advanced безкоштовно протягом перших трьох місяців, далі доведеться оформити платну підписку, щоб користуватися просунутою версією чат-бота. Також у тексті є посилання (поки не працює), яке натякає, що сервіс буде частиною Google One. Цілком можливо, що це буде додатковий план у хмарному сховищі.

    У грудні 2023 року Google представила свою найпотужнішу мовну модель під назвою Gemini, яка доступна на трьох рівнях: Nano (працює на мобільних пристроях), Pro (використовується в Bard) та Ultra. Остання поки не є публічною, але імовірно перевершує інші мовні моделі майже за всіма показниками. Google стверджує, що ця версія стане основою для Bard Advanced. Згідно з грудневим анонсом, запуск Bard Advanced має відбутися на початку цього року. З огляду на те, що в коді вже з’явилися відповідні зміни, чекати залишилося недовго. У Google також повідомили, що вже тестують версію чат-бота з групою тестувальників.



    • інші новини