Резервні копіі WhatsApp на Android більше не будуть безкоштовними

    66

    Багато користувачів WhatsApp на пристроях з Android звикли зберігати резервні копії чатів в Google Диску, не дбаючи про те, скільки місця вони займають. Незабаром це зміниться, і для зберігання копій доведеться враховувати обсяг вільного місця в хмарному сховищі, оскільки месенджер змінює свою політику щодо правил зберігання даних. Іншими словами, тепер резервні копії почнуть займати місце на Google Диску.

    Для платних передплатників Google One ця новина не має особливого значення, проте для тих, хто користується звичайними обліковими записами Google, які передбачають виділення 15 Гбайт хмарного простору, нововведення є неприємним сюрпризом.

    WhatsApp наприкінці минулого року анонсував зміни у правилах зберігання даних, попередивши про те, що резервні копії почнуть займати місце в Google Диску. У разі перевищення ліміту за обсягом доступного хмарного простору, свіжі дані з WhatsApp просто не будуть включені в резервну копію.

    Стандартний обліковий запис Google передбачає виділення користувачу 15 Гбайт хмарного простору для зберігання даних. Може здатися, що цього більш ніж достатньо. Однак місце в Google Диску займають не тільки копії чатів WhatsApp, але і дані Gmail, а також деяких інших сервісів Google. В результаті 15 Гбайт сховища можуть бути витрачені досить швидко.

    Згідно з наявними даними, згадані зміни тестуються серед користувачів бета-версій WhatsApp з грудня минулого року. На користувачів стабільних версій месенджера вони будуть поширені в першій половині 2024 року, причому попередньо, приблизно за 30 днів до набуття ним чинності, буде розіслано відповідне повідомлення.



    • інші новини