Космічний телескоп “Джеймс Вебб” прислав нове фото Урана: виглядає як портал в інший вимір

    3518

    Космічний телескоп Джемс Вебб (James Webb Space Telescope, JWST) зробив друге зображення Урана за 2023 рік. Фото виглядає дуже незвичайно і більше нагадує ілюстрацію до фантастичного оповідання з порталами в інший вимір.

    Знімки зроблені за допомогою камери ближнього інфрачервоного діапазону NIRCam. На підсумковому зображенні добре видно не тільки сам Уран, але його кільця і ​​супутники. Кільця яскраво світяться в інфрачервоному діапазоні, оптика телескопа навіть розпізнала невловиме, розсіяне внутрішнє дзета-кільце (1986U2R). Команда місії розповіла:

    “Завдяки своїй винятковій чутливості Вебб відобразив тьмяні внутрішні і зовнішні кільця Урана, в тому числі невловиме кільце дзета – надзвичайно слабке і розсіяне кільце, найближче до планети.”

    Багато з 27 супутників також добре видно, включаючи деякі тьмяні внутрішні та п’ять великих супутників – Аріель, Міранда, Оберон, Титанія та Умбріель.

    На новому зображенні можна добре роздивитися сезонну хмарну шапку північного полюса планети, а також яскраві шторми навколо шапки.



    • інші новини