З глибин океану в Антарктиді витягли дивну істоту з великими пазурами

    117

    У морських глибинах у Антарктиди виявили жовту павукоподібну істоту з чотирма чорними очима та великими кігтями. Дослідження про це загадкове членистоноге, що вперше виявили вчені, опублікував журнал ZooKeys.

    Знайшли його у морі Росса на глибині приблизно 570 метрів. Зважаючи на все, це один з різновидів морських павуків. Новий вид назвали Austropallene halanychi.

    Істота харчується за допомогою хоботка, що замінює йому рота, а дихає через ноги. Але найбільше біологів вразили його великі пазурі. Вони, мабуть, потрібні для захоплення м’якої їжі на кшталт анемон та черв’яків.

    Austropallene halanychi досягають близько сантиметра завдовжки, а їхні лапи розтягуються майже на три сантиметри. Однак це дуже скромні показники для морських павуків, деякі з яких зростають до 60 сантиметрів.

    “Морське середовище Антарктиди — це сфера науки, яку нам необхідно продовжувати досліджувати. Там так багато всього, що кожного разу, коли ми приходимо, ми знаходимо щось нове”. – Ендрю Махон, співавтор дослідження, біолог із Центрального Мічиганського університету (США).

    У суворих антарктичних умовах багато вчених досі використовують старі методи. Цього павука автори роботи витягли за допомогою звичайної сітки, яку закинули глибоко під воду. Вони зберігають кожен спійманий зразок.



    • інші новини