Розвідка Канади попередила про загрозу штучного інтелекту: в чому небезпека

    407

    У Службі розвідки та безпеки Канади (CSIS) стурбовані кампаніями з дезінформації, які проводять за допомогою дипфейків. Про це повідомляється на сайті канадського уряду.

    Канадські спецслужби стверджують, що фейковий контент настільки “реалістичний”, що він є потенційною загрозою для жителів країни. Також на це впливає “нездатність розпізнати чи виявити”.

    Існування дипфейків та інших передових технологій штучного інтелекту називають загрозою для демократії, тому що низка суб’єктів намагаються отримати вигоду “невизначеності або увічнити “факти”, засновані на синтетичній та/або фальсифікованій інформації.

    Розвідка прогнозує, що протягом найближчих років ШІ в руках іноземних хакерів стане зброєю, яка служитиме для створення дипфейк роликів та фото з політиками та чиновниками. Це використовуватиметься, щоб дискредитувати діячів.

    Співробітники спецслужб запитують, як демократія може вижити, якщо не здатна відрізнити факти від вигадки. Також там запитують, як відбуватиметься функціонування Канади на тлі існування різних наборів неперевірених фактів, у які люди вірять.

    Небезпека ШІ в Інтернеті пов’язана з трьома факторами:

    • порушеннями конфіденційності;
    • соціальною маніпуляцією, тому що штучний інтелект можуть використовувати, щоб відстежувати, аналізувати та прогнозувати активність користувачів у Мережі, що може зробити їх уразливими до маніпуляцій;
    • упередженість.


    • інші новини