Вийшла Apple iOS 17.2 з додатком «Щоденник» та підтримкою просторової відеозйомки

    344

    Для актуальних моделей iPhone вийшло оновлення Apple iOS 17.2 — воно включає новий додаток «Щоденник» (Journal), в якому користувач може вести літопис свого життя, користуючись підказками платформи, а також підтримку запису просторового відео для VR-гарнітури Vision Pro.

    Apple анонсувала додаток «Щоденник» ще на конференції WWDC у червні — це персональна служба, покликана спонукати користувача задуматися про маленькі та великі події у його житті. Додаток відрізняє гранично простий інтерфейс – він самостійно розпізнає знаменні моменти в житті користувача на основі інформації на телефоні. Це можуть бути місця, які людина відвідала, зроблені ним фотографії або результати, яких вона досягла на тренуваннях. За підсумками цієї інформації система пропонує тексти постів.

    Ще одним нововведенням Apple iOS 17.2 стала підтримка зйомки просторового відео – цю функцію виробник анонсував ще у вересні разом з iPhone 15. Запис 3D-відео проводиться за допомогою одночасної зйомки на основну та надширококутну камери телефону. Поки переглянути знятий таким чином матеріал непросто, тому що він призначається для відтворення на гарнітурі змішаної реальності Vision Pro, а вийде вона лише наступного року.

    З’явилася можливість призначати кнопку дії iPhone 15 Pro на переклад фраз, дебютували нові погодні віджети та можливість швидко переходити у листуванні до першого непрочитаного повідомлення. На iPhone 13 і 14 з’явилася підтримка стандарту бездротової зарядки Qi2 на 15 Вт – раніше ця потужність досягалася лише від пристроїв з маркуванням MagSafe.

    Apple також випустила оновлення і для інших пристроїв своєї екосистеми: з watchOS 10.2 нові можливості з’явилися у додатка «Здоров’я» на смарт-годинниках Apple Watch Series 9 і Ultra 2, повернулася можливість швидкого перегортання циферблатів, що зникла з виходом watchOS 10. З оновленням tvOS tvOS. для Apple TV з’явилися нова функція бічної панелі зі швидким перемиканням профілів та новий додаток для ТБ.

    Apple iOS 17.2 доступна для того ж діапазону iPhone, що й iOS 17, починаючи від моделей iPhone XS, XS Max та XR 2018 року, а також iPhone SE другого та третього поколінь. Телефон надішле повідомлення, коли оновлення буде доступним для нього.



    • інші новини