Більшість українців готові терпіти наслідки війни заради перемоги, – опитування

    226

    Більше половини громадян України готові терпіти наслідки війни зараз заради перемоги у майбутньому. Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології, передає «Опора».

    Відповідно до результатів опитування, 53% респондентів готові терпіти наслідки війни зараз заради перемоги у майбутньому.

    Якнайшвидшого завершення війни за будь-яких умов бажає 30% українців, проте дійсно готові піти на хоч якісь поступки заради швидкого закінчення війни лише 8% респондентів.

    Також опитування показало, що частина громадян хоче швидкого завершення війни через страх великих втрат, уявлення про те, що росія володіє більшими ресурсами за Україну та сумніви у тривалості підтримки з боку Заходу.

    Зазначається, що більшість опитаних українців (53%) готова погодитися на продовження війни, якщо це потрібно для перемоги, навіть попри те, що вони очікують на погіршення фінансової та безпекової ситуації в країні загалом та для їхніх сімей зокрема.

    Усього було опитано 2001 респондент віком від 18 років у всіх регіонах, контрольованих Україною.